Nenän muotoilu

Olen koonnut sinulle tietopaketin nenän muotoilusta. Tietopaketin luettuasi tiedät toimenpiteestä paljon enemmän ja voit varata ajan neuvontavastaanotolle. Palvelen sinua silloin henkilökohtaisesti. Olisi muutenkin kiva neuvotella toimenpiteestä kasvotusten, niin silloin voin kertoa sinulle yksityiskohtaisesti toimenpiteestä ja näyttää ennen - ja jälkeen kuvia.

Ystävällisin terveisin

Helsingin neuvontavastaanoton konsultoiva sairaanhoitaja

NENÄN MUOTOILU

Nenän muoto on voimakkaasti periytyvä ulkonäön piirre ja nenän merkitys ulkonäköön on suuri. Jotkut ovat tyytyväisiä persoonalliseen nenäänsä, mutta joillekin siitä voi tulla taakka.


Nenän ulkonäköön vaikuttavat muun muassa perinnölliset tekijät. Nenän muotoilu toimenpiteessä nenän kokoa ja muotoa muutetaan siten, että siitä tulee sekä fyysisesti että esteettisesti toivomustesi mukainen.


Nenän muoto on yksilöllinen ja siksi kaikki leikkaukset poikkeavat toisistaan hieman. Nenän muotoilu on ollut ensimmäisiä plastiikkakirurgisia toimenpiteitä ja leikkauksia tehdään sekä miehille, että naisille.


MITEN TOIMENPITEESEEN PÄÄSEE

Neuvontavastaanottomme toimii Helsingissä. Neuvontavastaanottokäynnillä saat selville mitä toimenpiteellä voidaan saada aikaan kohdallasi. Kauneuskirurgian konsultti kertoo sinulle tarjolla olevista vaihtoehdoista, leikkauksen kulusta, riskeistä, jälkihoidosta, leikkaukseen valmistautumisesta, sairaalasta ja henkilökunnasta. Neuvontavastaanotolla sinulla on mahdollisuus tutustua suoritettuihin toimenpiteisiin katsomalla ennen ja jälkeen -kuvia. Laadimme hoito- ja toimenpidesuunnitelman, sekä teemme kustannusarvion toimenpiteestäsi. Parin päivän kuluttua vastaanotto käynnistäsi kirurgi antaa oman arvionsa sinusta otettujen kuvien perusteella. Laatukirurgian potilaiden lopputulosta suunnitellaan kuvanmuokkausohjelman avulla, joka mahdollistaa arvioidun lopputuloksen näkemisen etukäteen.

ALUSTAVAT TUTKIMUKSET

Ennen toimenpidettä edeltää aina terveydentilantutkimus. Mahdolliset sairaudet, vakituinen lääkitys, alkoholi- ja tupakointitottumukset, sekä allergiat otetaan huomioon toimenpidettä suunniteltaessa. Tutkimuksessa kartoitetaan toiveesi ja odotuksesi toimenpiteeltä. Potilaiden on käytävä ennen toimenpiteen suorittamista vaadituissa laboratoriokokeissa. Varaa aika EKG - ja perusverenkuvatutkimukseen. Neuvontavastaanotolta saat tiedot sinua lähimpänä olevasta yhteistyökumppanistamme. Näin saat tutkimukset suoritettua sopimushintaan ja saat tutkimuksista indikoidun lääkärinlähetteen, jota tarvitaan haettaessa KELA:n korvauksia. Kokeet suoritetaan ennen toimenpiteen suorittamista ja vastaukset otetaan mukaan leikkaukseen mentäessä.

SAIRAALA JA HENKILÖKUNTA

Leikkauksemme suoritetaan yksityissairaalassa. Käytössämme ovat hygieeniset tilat ja parhaat mahdolliset välineet ja laitteet. Toimenpiteeseen erikoistunut, kokenut plastiikkakirurgi suorittaa toimenpiteen 3- 4 avustajan läsnä ollessa. Anestesian suorittaa anestesian erikoislääkäri. Leikkausryhmämme seuraa erittäin tarkasti alallamme tapahtuvaa kehitystä.

Sairaalassamme on päivystys 24 tuntia vuorokaudessa. Apua ja kipulääkkeitä on siis aina saatavilla. Potilaillamme on sairaalassa täysihoito. Lisäksi huoneissa on ajankuluksi televisiot.

Laatukirurgia on toiminut esteettisen kirurgian parissa jo lähes 10 vuoden ajan. Tässä ajassa olemme valinneet kirurgien joukosta parhaat. Jokaisella kirurgillamme on pätevyys ja yli 15 vuoden kokemus heidän tekemiinsä toimenpiteisiin. Lisäksi he seuraavat tiiviisti alalla tapahtuvaa jatkuvaa kehitystä käymällä vuosittain kansainvälisissä koulutuksissa. Kauneusleikkauksen lopputuloksen kannalta on parempi, että jokaisella kirurgilla on oma erikoistumisalueensa.

Erikoistunut nenäkirurgimme suorittaa Laatukirurgian nenätoimenpiteet. Myös plastiikkakirurgit ovat koulutettuja tekemään nenäleikkauksia, mutta vain korva - nenä - ja kurkkulääkärit ovat erikoistuneet tekemään kaikkia nenäleikkauksia, myös vaativimpia nenän väliseinän toimenpiteitä. Erikoistunut nenäkirurgimme käyttää kuvanmuokkaustekniikkaa hyvien lopputulosten takaamiseksi. Tällä tavoin asiakas saa etukäteen arvioida kirurgin suunnittelemaa lopputulosta, joka on tehty asiakkaan toivomusten mukaisesti. Nenäkirurgimme on esitellyt taitojaan myös julkisuudessa esiintymällä Viron TV:ssä.

ENNEN LEIKKAUSTA

Saavuttuasi sairaalaan saat mukavuuksilla varustetun huoneen. Pyrimme suorittamaan toimenpiteen sovitun aikataulun mukaisesti. Nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta puudutuksesta tai nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen. Leikkaava kirurgi keskustelee kanssasi leikkauksesta ja toivomuksistasi. Hän myös piirtää leikkausalueelle "leikkauskartan".


MITÄ TOIMENPITEESSÄ TAPAHTUU

Asiakkaan toiveista riippuu mikä tai mitkä toimenpiteet sopivat hänelle parhaiten ja millä saadaan halutut tulokset. Laatukirurgialla on tällä hetkellä tarjolla kaksi (2) vaihtoehtoa, joista voit valita itsellesi parhaiten sopivan. Pienemmässä leikkauksessa muokataan ainoastaan nenänpäätä ja suuremmassa leikkauksessa muokataan jopa rustoa ja luuta.


Leikkausviillot pyritään tekemään nenän sisäpuolelle, jolloin arvet eivät jää näkyviin. Joskus joudutaan avaamaan sierainten väli, mutta sekin tehdään niin, ettei arpi häiritse. Pelkästään rustoihin ja ihoon kohdistuvat leikkaukset tehdään paikallispuudutuksessa. Jos leikkauksessa muotoillaan myös luuta, potilas nukutetaan. Leikkaus kestää 1-2 tuntia.

TOIMENPITEESTÄ TOIPUMINEN

Leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alaisena. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Ensimmäisen yön vietät sairaalassa. Hoitaja on saatavilla koko yön. Toimenpiteiden jälkeiset kivut ovat harvinaisia. Esiintyessään ne ovat lieviä, lyhytaikaisia ja helposti lääkittävissä tavallisilla särkylääkkeillä.


Leikkausta seuraavana päivänä toimenpiteen tehnyt kirurgi tarkastaa sinut ja antaa jälkihoito-ohjeet. Toimenpidealue tuetaan toimenpiteen jälkeen lastalla, joka ehkäisee turvotusta ja tukee nenää. Lastaa pidetään n. viikon ajan.


Toimenpiteen vaatimat ompeleet poistetaan noin 10 päivän jälkeen toimenpiteestä. Ompeleiden poisto on nopeaa ja kivutonta. Ompeleet poistetaan Helsingin neuvontavastaanotollamme ja samalla tarkastetaan toimenpidealueen kuntoutuminen. Ompeleiden poiston jälkeen ei yleensä tarvita jälkihoitoa.


TARVITSETKO SAATTAJAA

Pienten paikallispuudutuksessa tehtyjen toimenpiteiden jälkeen voit palata yksinkin, mutta suosittelen saattajaa aina henkiseksi tueksi kotimatkalle.

JÄÄKÖ TOIMENPITEESTÄ ARPIA

Toimenpiteitä suorittavat plastiikkakirurgimme pyrkivät minimoimaan arpijäljet ja sijoittamaan ne piiloon nenän omiin luonnollisiin uurteisiin. Arven parantumiseen voit vaikuttaa kotihoidolla. Suosittelen arpivoiteiden ja silikonilaastareiden käyttöä. Hyviä arpivoiteita ovat apteekista saatavat BM Regenerative ja Bepanthen. Silikonilaastarit (Duoderm ja Hansa-Plast) kypsyttävät arpea ja parantavat sen ulkomuotoa. Vältä aurinkoa ja solariumia noin neljän kuukauden ajan. Helsingin neuvontavastaanottomme on hankkinut arpienhoitolaitteen, joka nopeuttaa huomattavasti leikkausarven toipumista ja näin leikkauksen lopputulos paranee entisestään.

TARVITSETKO SAIRASLOMAA

Nenän muodon korjauksen jälkeen tarvitaan työn raskaudesta riippuen sairaslomaa noin 1-2 viikkoa. Monet palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiinsa jo viikon kuluttua toimenpiteestä. Toimenpiteen jälkeen tulisi välttää noin kuukauden verran esim. aerobicia ja punttisalia tai jotain muuta vastaavaa raskasta urheilua. Vältä myös painavien tavaroiden nostamista ja työntämistä sekä saunomista ja kuumia kylpyjä.

LAATUTAKUU

Laatukirurgian neuvontavastaanotto antaa asiakkailleen täydellisen laatutakuun: Mikäli leikkauksessa esiintyy komplikaatioita, niin sellaiset korjataan veloituksetta. Sopimus tehdään kirjallisena. Kummallekin osapuolelle jää omansa.


KUINKA NOPEASTI TOIMENPITEESEEN PÄÄSEE

Laatukirurgiassa suoritettaviin toimenpiteisiin pääsee viikon- kuukauden kuluessa. Suoritettavan toimenpiteen ajankohta suunnitellaan oman aikataulusi mukaan. Teemme leikkauksia myös viikonloppuisin. Tarkempaa ajankohtaa toimenpiteeseen pääsemistä varten kannattaa kysyä suoraan minulta.


PARAS LOPPUTULOS

Noudata kirjaimellisesti saamiasi ohjeita. Voit ottaa yhteyttä Laatukirurgiaan missä tahansa sinua askarruttavassa asiassa. Kasvojen alueella esiintyy mustelmia, jotka häviävät noin kolmen viikon sisällä. Nenän alueella esiintyy pientä turvotusta, joka poistuu viimeistään kuuden viikon kuluessa. Suosittelen lymfa-hoitoja ennen ja jälkeen toimenpiteen, koska lymfahoito valmistaa ihoa toimenpiteeseen ja nopeuttaa sen ennalleen palautumista toimenpiteen jälkeen. Teemme kaikkemme, jotta lopputuloksesta tulee toivomustesi mukainen. Nenän muodon korjauksen vaikutus näkyy heti, mutta lopullinen tulos näkyy vasta puolen vuoden kuluttua.

Älä epäröi ottaa yhteyttä minuun, koska tiedän voivani auttaa sinua. Vastaan mielelläni kysymyksiisi.

Helsingin neuvontavastaanoton konsultoiva sairaanhoitaja
Kauneuskirurgian konsultti
LAATUKIRURGIA


Soita Helsingin Neuvontavastaanotolle 09-69 81 282 ja kysy lisää. (Arkisin 10-17 ja lauantaisin 12-15).